Thursday, March 5, 2009

"Folyamatosan nyíló tematikus éttermek most keresik ambíciózus és dinamikus csapattagjaikat. Legyél megbízható és akarj tanulni és dolgozni - mi cserébe bejelentett munkaviszonyt és piacképes fizetést adunk"

Tehát ez azt jelenti, hogy a magyar munkáltatók úgy gondolják, hogy a bejelentett munkaviszony és a piacképes fizetés nagyvonalú felajánlás, és feltételekhez köthető dolog.

2 comments:

Anonymous said...

saknos igen. ebben van tapasztalatom, hogy sok helyen papíron ugyan bejelentenek, de nem kapod a fizut... és a legrosszabb az benne, hogyha van egy jó könyvelőjük, akkor hiába küldesz rájuk hatóságot, nem tudják elkapni őket. az alapítvány ahol dolgoztam ugyanezt csinálja -sajnos még mindig - az alapítónak van egy diszkója, az ottani piszkos pénzt mossák az alapítványon keresztül tisztára, sikkasztanak stb. és hiába jelentettük fel őket... ez kicsit off lett, bocsi.:)

de tényleg gáz h idáig jutottak a munkáltatók, h a bejelentett munkaviszony valójában nagy felajánlás...

Anonymous said...

Nem a munkáltatók jutottak idáig, hanem az ország úgy általában. A munkáltatók csak reagálnak arra a siralmas helyzetre, hogy a bejelentett munkaviszony annyira nem magától értetődő, hogy érdemes külön kiemelni.

Nem azokat kell itt támadni, akik ezt kiemelik. Ha betartják, amit ígérnek, akkor pont ők azok, akik ebből a szempontból törvénytisztelőek és korrektek. Azokkal van baj, akik miatt ezt kiemelni ésszerű lépés. Ezek pedig nem csupán a munkáltatók (egyáltalán nem a tisztességtelen munkáltatókat akarom védeni, de a probléma ennél bonyolultabb), hanem mindazok, akik létrehozták azt a jogi és társadalmi környezetet, amelyben az ilyesmi annyira általánossá válhat, mint Magyarországon.