Monday, April 20, 2009

Néhány embertől már hallottam olyan mondatokat, hogy azért nem szeretik a musicaleket, mert a való életben soha nincs olyan, hogy az emberek csak úgy elkezdenek énekelni és táncolni nyilvános helyen.
Pedig de.

5 comments:

B. said...

Szerintem, ha valakinek ellenérzései vannak a musicalekben táncoló, éneklő emberekkel szemben, annak egy ilyen, spontánnak beállítani próbált produkció még ellenszenvesebbnek, még hamisabbnak hathat.

(Nekem semmi bajom a musicalekkel egyébként, sőt néhányat kifejezetten szeretek.)

e said...

ez egyáltalán nincs spontánnak beállítva, nyilván senki se gondolja, hogy véletlenül épp ilyen jól táncolnak együtt:)
ez egy performansz, ami egy olyan műfaj, amihez nem kell színpad, nem kell intézmény, van, amikor még társulat sem. egy önszerveződő valami, ami máshogy akar hatást tenni az emberekre. a videót nézve el is érik.

Krisz said...

Nekem a nemrég látott és nagyon tetsző Te rongyos élet c .film jutott eszembe. Udvaros úgy énekel spontán, hogy valódinak tűnik az adott helyzetekben. Itt a 3. percnél pl, épp viszik a munkatáborba. Ez neki túlélési módszer.
http://www.youtube.com/watch?v=39pFma-WQ2o

B. said...

A felvételen egy tévéműsort népszerűsíteni hivatott reklámakciót látunk... Amivel nincs semmi gond, csak épp nem önszerveződő, van intézmény, van társulat, megszervezték, elpróbálták, és pénzt kaptak érte.

Szóval nem értem, hogyan jön ide a "csak úgy táncolás" meg főleg az önszerveződés ötlete, ez a videó pont az ellenkezőjére példa.

Stiegliz said...

Ha elm. spontán akkor
akkor tuti valami 4K-s cucc. de nagyon tetszik. :)